НФСБ ще гласува против оставките на минисрите Николай Нанков, Валентин Радев

...
НФСБ ще гласува против оставките на минисрите Николай Нанков, Валентин Радев
Коментари Харесай

НФСБ остава в управляващата коалиция, но с условия

НФСБ ще гласоподава против оставките на минисрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. Това съобщи Валери Симеонов на брифинг.

„ Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка заради криворазбрано поддържане на политически рейтинг. Това е следващ случай, в който министър председателят Борисов работи като едноличен властник, в прорез с контрактуваното съдружно съглашение и в нарушаване на естествените съдружни връзки ”, съобщи Валери Симеонов.

„ Свидетели сме на гневен отпор на маргинални групи, насъскани от опозиционните партии Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които не желаят провеждането на действителни промени ”, сподели още Симеонов.

По думите му желанието да се угоди на всеки води до неубедително управление и риск от несъблюдение на управническата стратегия на обединението.

„ Стабилността на съдружното ръководство е застрашена и от непрекъснатите офанзиви против всички оферти на НФСБ в парламентарната група от страна на сътрудниците в коалиция „ Обединени патриоти ”. Провежда се масирана медийна акция за очерняне и оклеветяване на НФСБ, каквото не организира даже главният ни политически конкурент Движение за права и свободи ”, сподели още Валери Симеонов.

Той оцени темповете, с които се извършва подписаната стратегия за ръководство, като незадоволителни.

„ Липсва воля за осъществяване на нужните промени в най-важните сфери на публичния живот. Извършват се политически назначения и уволнения зад тила на НФСБ. Липсва естествен работен разговор и в дребната, и в огромната коалиция. ПГ на „ Обединените патриоти ” в Народното събрание се е трансформирала в машинален общ брой от депутатите на три партии, на практика без настоящо управление ”, сподели още вицепремиерът.

„ В тази връзка пожелаваме решителна смяна в метода на ръководство и на съдружното взаимоотношение от страна на премиера и партия ГЕРБ. Ускоряване на осъществяването на заложените в управническата стратегия задания, свързани с реализирането на действителни промени в областта на пенсионното дело, повишение на приходите, поощряване на дребния и междинен бизнес и действителни антимонополни дейности ”, съобщи Симеонов.

От НФСБ приканват реализирането на нужните промени да не бъде жертвано поради „ подозрително поддържане на политически рейтинг посредством показно решение на проблеми ”.

" Ако протестът на законодателните начинания на НФСБ продължи, Националният изпълнителен комитет ще инициира привикване на съвещание на Националния политически съвет, на който да се разиска въпроса за преустановяване на присъединяване на партията в обединенията и ръководството на страната ", приключи Валери Симеонов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР